Ανακοίνωση για την αναστολή της πρακτικής άσκησης και οδηγίες

Ανακοίνωση για την αναστολή της πρακτικής άσκησης και οδηγίες

Ανακοίνωση για την αναστολή της πρακτικής άσκησης και οδηγίες

 

Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η πρακτική άσκηση κατά την διάρκεια της καραντίνας αναστέλλεται. Θα ξεκινήσει μετά, ύστερα όμως από νέα εγκύκλιο, λογικά στο τέλος του μήνα. Η αναστολή ξεκινά από σήμερα.

Με βάση τις αποφάσεις αυτές για τους φοιτητές του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών ισχύουν τα εξής:

  1. Οι φοιτητές που έκαναν πρακτική άσκηση ΤΕΙ και είχαν ακόμα λιγότερους από δύο μήνες για να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση θα την διακόψουν οριστικά. Υπάρχει απόφαση του Τμήματος που βασίζεται σε παλαιότερη εγκύκλιο του Υφυπουργού σύμφωνα με την οποία η υποχρεωτική πρακτική άσκηση μπορεί να περικοπεί κατά 30% σε επείγουσες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Οι φοιτητές αυτοί θα κλείσουν τα βιβλία πρακτικής τους, θα πάρουν τις απαιτούμενες υπογραφές και σφραγίδες, θα ζητήσουν να γραφτεί στο βιβλίο η έκθεση του επόπτη του φορέα και θα ζητήσουν ένα έντυπο ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης από τον φορέα καθώς και την δήλωση του οριστικού τέλους της πρακτικής άσκησης στο ΕΡΝΑΝΗ από την μεριά του φορέα. Θα ταχυδρομήσουν βιβλίο πρακτικής άσκησης, έντυπο ολοκλήρωσης καθώς και ένα έντυπο συμπληρωματικής βαθμολογίας που θα βρουν στο moodle στην διεύθυνση του τμήματος που θα βρουν στο moodle. Mπορούν μετά την βαθμολόγηση να ζητήσουν περάτωση σπουδών.
  2. Οι φοιτητές που έκαναν πρακτική άσκηση ΤΕΙ και είχαν περισσότερους από δύο μήνες μέχρι το τέλος καθώς και οι φοιτητές ΠΑΔΑ θα ζητήσουν αναστολή πρακτικής άσκησης από τον φορέα. Ο φορέας τους θα δηλώσει στο ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της πρακτικής άσκησης γράφοντας ως δικαιολογητικό «αποχώρηση φοιτητή».
  3. Οι φοιτητές που θα κάνουν πρακτική στο εαρινό εξάμηνο θα συνεχίσουν να αναζητούν φορέα πρακτικής άσκησης με εξ’αποστάσεως διαδικασίες (τηλέφωνα, email κ.α.). Για την διευκόλυνση αυτών των φοιτητών, επειδή είναι ιδιαίτερη δύσκολη η επικοινωνία με τους φορείς θα στέλνουν στους φορείς τους και το επισυναπτόμενο κείμενο όπου εξηγεί όλες τις διαδικασίες μας και καλεί τους φορείς να συνεργαστούν μαζί μας. Δεδομένου ότι η επικοινωνία με τους φορείς θα γίνει μόνο με εξ’αποστάσεως μεθόδους είναι απαραίτητο σήμερα παρά ποτέ να γνωρίζουν την ορθή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδού γράμματος. Ένα τέτοιο μάθημα θα βρουν στο moodle.

 Οδηγίες για την πρακτική άσκηση του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτος της πανδημίας 

Petros Karkalousos
Assistant Professor of Clinical Chemistry and Quality Control Methods
University of West Attica
Department of Biomedical Science (Medical Laboratories)
email: petef@uniwa.gr
Website: users.uniwa.gr/pete