Γαλιατσάτος Αριστείδης

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ DDs, PhD
Αναπληρωτής καθηγητής
Τομέας Οδοντικής Τεχνολογίας
Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1990-1991 παρακολούθησε επιτυχώς το Άτυπο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συνολικής διάρκειας ενός έτους. Το 1996 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του Διατριβή στον Τομέα Προσθετολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστικό αντικείμενο Ακίνητης Προσθετικής και αναγορεύτηκε Διδάκτορας με βαθμό «Άριστα». Από το 1988 μέχρι το 2005 υπηρέτησε ως Επιστημονικός Συνεργάτης και Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο της Ακίνητης Προσθετικής του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 υπηρέτησε ως έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Σχολή Επιστημών Υγείας Πρόνοιας, Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας. Στις 16/10/2009 διορίστηκε Επίκουρος καθηγητής με τριετή θητεία στο Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με γνωστικό αντικείμενο ¨Οδοντική Μορφολογία».
Σήμερα, υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής στον Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογία ΑκίνητηςΠροσθετικής».
Έχει διατελέσει Τομεάρχης του Α’ Τομέα Ακίνητης Προσθετικής του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας, ΤΕΙ Αθήνας και Διευθυντής του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Έχει συγγράψει δύο ηλεκτρονικά επιστημονικά συγγράμματα με τομείς ενδιαφέροντος την οδοντιατρική αισθητική και οδοντική μορφολογία, καθώς και σημειώσεις Ακίνητης
Προσθετικής και εργαστηριακές σημειώσεις οδοντικής μορφολογίας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας.
Έχει περισσότερες από 90 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά τόσο Ελληνικά όσο και
του εξωτερικού με αντικείμενο την Οδοντική Προσθετική, αλλά και τα Οδοντοτεχνικά/Οδοντιατρικά Βιοϋλικά.
Είναι μέλος σε πολλές Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και κριτής (reviewer) σε διεθνή επιστημονικά οδοντιατρικά περιοδικά. Επίσης έχει περισσότερες από 350 ομότιμεςαναφορές (citation) στο ερευνητικό του έργο.