Γιαννικάκης Σταύρος

qode interactive strata

Μέλη Δ.Ε.Π​

Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

yannista@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 838 5647

Ώρες Γραφείου

Τρίτη 11.00-13.00 & Τετάρτη 12.00-14.00

Βιογραφικό σημείωμα: Σταύρος Γιαννικάκης, Καθηγητής,

Τομέας Οδοντικής Τεχνολογίας,

Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, ΠΑΔΑ

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας το 1988. Το 1990 μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών λαμβάνει τριετή υποτροφία για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο γνωστικό αντικείμενο της Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής. Την 30ην Μαρτίου 1998 αναγορεύεται Διδάκτορας. Από το 1990 μέχρι σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου. Συμμετέχει ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στις δραστηριότητες του γνωστικού αντικειμένου της Κινητής Προσθετικής της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1990 έως 2000. Ειδικά κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1995-1999 συμμετέχει στην κλινική και εργαστηριακή άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Προσθετικής.

Στις 27-8-2001 διορίζεται Μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, όπου και οργανώνει νέα μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, όπως η Φυσιολογία Στοματογναθικού Συστήματος, η Συγκλεισιολογία, η Γναθοπροσωπική Προσθετική και η Προσθετική επί Εμφυτευμάτων. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας και σήμερα είναι Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Κινητή Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία» στον Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Έχει συγγράψει τέσσερα επιστημονικά συγγράμματα με τομείς ενδιαφέροντος τις Ολικές Οδοντοστοιχίες και τα Εμφυτεύματα, έχει περισσότερες από 35 δημοσιεύσεις σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ομιλίες τόσο σε Ελληνικά όσο και σε Διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει περισσότερες από 1300 ομότιμες αναφορές (citation) στο ερευνητικό του έργο.