Παπαγεωργίου Σπύρος

qode interactive strata

Μέλη Δ.Ε.Π​

Eπίκουρος Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

spapage@uniwa.gr

Τηλέφωνο

2105385640, 6977061576

Προσωπική Ιστοσελίδα

https://www.researchgate.net/profile/Spyridon-Papageorgiou/

O Σπύρος Παπαγεωργίου είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Χημεία με εξειδίκευση στη Κοσμητολογία-Βιομηχανική Παραγωγή Καλλυντικών & Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων». Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Βιομηχανική Φαρμακευτική» στο Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ. Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Χημεία-Βιοχημεία-Κοσμητολογία» (https://chembiochemcosm.uniwa.gr/).

Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συγγραφέας βιβλίων και εργαστηριακών σημειώσεων στην Επιστήμη των Καλλυντικών και των Ιατροτεχνολογικών προιόντων. Διαθέτει πάνω από 27 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή, στον ποιοτικό έλεγχο και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας στα καλλυντικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Διευθυντής Παραγωγής και Ποιοτικού ελέγχου σε  εργοστάσια καλλυντικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων και είναι Επιστημονικός σύμβουλος σε εταιρείες για την ανάπτυξη, την παραγωγή, την ποιοτική διασφάλιση, τη νομοθεσία και αξιολογητής της ασφάλειας των καλλυντικών, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των συμπληρωμάτων διατροφής. Έχει αναπτύξει πάνω από 300 τελικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Συνεργάζεται με ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού (EKΠΑ, ΑΠΘ, ΔΙΠΑΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΝΟΣΩΝ Α. ΣΥΓΓΡΟΣ, UNIVERSITY OF PAVIA, LIVERPOOL JOHN MOORES UNIVERSITY).

Τα Ερευνητικά του ενδιαφέροντά είναι η ανάπτυξη και η παραγωγή προϊόντων περιποίησης δέρματος, «cosmeceuticals», φυσικών, βιολογικών, βρεφικών καλλυντικών, προϊόντων στοματικής υγιεινής, ρινικών, αντηλιακών, βιοκτόνων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής, με νεότερα συστήματα μεταφοράς βιοδραστικών ουσιών. Η κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητας και της τοξικολογικής ασφάλειάς τους, η μελέτη της διαδερμικής απορρόφησης και σταθερότητας τους και η ανάπτυξη ενόργανων αναλυτικών μεθόδων προσδιορισμού των δραστικών συστατικών στα τελικά προϊόντα.

Βιογραφικό σημείωμα: CV Σ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (2021).pdf